dimarts, 25 de setembre del 2012

PUBLICAR UN VÍDEO EN UN BLOC

Una webquest és una pàgina web didàctica que proposa, a través del treball col.laboratiu i un tema suggeridor, fer un treball en comú de recerca guiada mitjançant l'us de recursos de internet.

Està estructurada en: introducció, tasca, procés, recursos, avaluació, conclusió i orientacions pel professor. Casdascuna de les parts està pensada per treballar amb més ènfasi en una competència específica..


A continuació presento un vídeo de la web www.edu3.cat on s'explica com es desenvolupa el treball que s'esdevé d'una webquest.


El vídeo insertat està publicat en el bloc www.edu3.cat que publica el departament d'ensenyament i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals de la Generalitat de Catalunya. En aquest bloc es pot trobar molta informació de les diferents matèries, però també enllaços de recursos visuals i programació educativa.

Us deixo direccions de webquest en tres idiomes diferents per a qui necessiti trobar-ne una.






I QUÈ MÉS?
reflexió personal sobre l'activitat

Després d'haver vist el vídeo, m'he adonat que la webquest és un recurs educactiu molt interessant perquè, a banda dels coneixements que es puguin extreure del tema treballat,  la webquest integra en una sola activitat moltes de les competències cabdals necessàries per a la vida, més enllà dels coneixements pròpiament. Es treballen estratègies d'automotivació, la comprensió d'un text, la reponsabilitat individual i com aquesta interpel.la en la col.lectiva, l'autocrítica, buscar i processar informació i extreure'n les conclusions.


COM HO FAN ELS QUE EN SABEN?
0bjectius educatius de l'exercici encomanat

Objectius generals 
  • convidar-nos a conéixer webs de l'entorn educatiu 
  • mostrar-nos recursos educatius a través de les GTIC
Objectius específics

  • Practicar la inserció i redimensió d'un vídeo en un bloc
  • visitar l'espai edu3.cat
  • Saber què són les webquest










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada