dimecres, 10 d’octubre del 2012

TUTORIAL: COM PENJAR UN DOCUMENT AL BLOC

Les dificultats amb les que m'he trobat a l'hora d'inserir un document de google drive m'ha motivat a escriure aquest post per que quedi enregistrat de forma clara i concisa tots els explicant pasa a pas el procés en un lloc de fàcil accés, he pensat que el lloc idoni és el dosier   d'aprenentatge.


pasos a seguir:

1-entrar a google drive ( cal haver-se donat d'alta prèviament a gmail )
2-obrir l'arxiu que desitgem penjar al bloc
3-desplegar el menú de fitxer ( menú de dalt a l'esquerra)
4-clicar publica a la web
5-a l'apartat obtenció d'un enllaç al document publicat, hi ha dos textos a dins de dos caselles anomenades de la següent forma:
  • enllaç de document : cal copiar el texte del seu requadre si volem publicar al bloc a través de clicar sobre un enllaç.

  • inserir codi: cal copiar el texte del seu requadre si volem publicar al bloc el document de forma que es visualtizi directament.

          
          exemple de visualització de l'arxiu inserit copiant "inserir codi". Amb les barres ens podem desplaçar


6-obrir el bloc per editar-lo i ubicar-nos al post on vulguem inserir.
7-fixar-nos en quin punt  volem inserir l'enllaç ( radera de quines paraules)
8-copiar el texte mencionat en el punt 5 a dins del texte que es desplega quan pitgem HTML, situat a dalt a la dreta. compte! s'ha de copiar exactament en el punt de texte que vulguem.
9-per tal de posar a la mida idònea, cal afegir, a radera del text insertat a HTML <frame high xx  with xx

Espero que us sigui prou aclaridor i útil. Si teniu cap dubte podeu fer-me una pregunta a través d'un comentari i estrenaré el procés de fer una resposta.

QUIN ESQUEMA SEGUEIXEN LES ENTRADES AL BLOC

He volgut dedicar una entrada exclusiva al bloc amb la descripció de l'estructura que duré a terme a partir d'ara a les entrades per facilitar la lectura ràpida i concisa a tot aquell que vulgui fer-ne seguiment. 

Procuraré cenyir-me a  un format similar a totes les entrades de manera que el lector es pugui centrar ràpidament en aquells aspectes que li siguin del seu interès. Per tant , els post tindran dos parts conceptuals:

el post pròpiament dit que es desglosa en:
  • Títol: molt important per que té el deure de condensar allò del que es parlarà i alhora ha de ser suficientment suggeridor per despertar en el lector l'interès per la serva lectura.
  • el desenvolupament de l'entrada: es correspondrà amb l'exposició d'allò que es vol transmetre, ja sigui un exercici encomanat per GTIC, com els apunts d'una classe, com una reflexió personal entorn qualsevol tema que consideri interessant per penjar al bloc.
Reflexions personals encarades en dues direccions:
  • I QUÈ MÉS? reflexionar sobre què he après més enllà del que literalment se'm sol.licitava en cada exercici o apunts explicats.
  • COM HO FAN ELS QUE EN SABEN? Aprofitant que estic en una carrera universitària on rebo classes de mestres que ensenyen a ser mestres, què millor per apendre a ser-ho a través d' observar com ho fan els que tenen el gran repte d'ensenyar a ensenyar. M'he proposat posar-me a la seva pell i intentar concloure quins objectius didàctics hi havia radera de les tasques encomanades o la classe impartida.

Així doncs, espero poder dur a terme l'objectiu que m'he marcat, tot i que de moment, la meva praxis pel núvol encara està molt lluny del que seria desitjable. M'hauré de posar les piles per que sense el domini del mitjà d'expressió no es possible expressar allò que un desitja. 

ANALITZAR BLOCS EDUCATIUS