dilluns, 8 d’octubre del 2012

QUÈ SÓN ELS RSS?

 
www.pixabay.com



DEFINICIÓ

RSS és l'acrònim de RSS Really Simple Syndiation o de forma més senzilla sindicació de continguts. En realitat són uns fitxes en format XML (similar a HTML però utilitzant etiquetes diferents) que són interpretats per programes anomenats agregadors de contingut.

PER A QUÈ SERVEIXEN?

Els fitxers RSS serveixen per a publicar informació permanentment actualitzada de llocs web, de manera que un agregador sigui capaç de llegir-ne el contingut i presentar-lo a l'usuari sense que aquest hagi de visitar el web en qüestió de forma periòdica buscant-hi actualitzacions. Quan hi hagi algun contingut actualitzat aquest es mostrarà de forma automatitzada.

PASSOS A SEGUIR

1-Per tal de rebre aquestes actualitzacions, cal que l'usuari es subscrigui a aquests fitxer RSS mitjançant un agregador, si bé és cert que darrerament els navegador són també capaços de gestionar feeds RSS. Els agregadors poden ser programes executats a un ordinador de forma autònoma o poden ser llocs web programats de forma especial per acomplir aquesta funció.  Google Reader és un dels agregadors més utilitzats.

2-Subscriure's a les webs desitjades

Pot succeir que en algunes webs et mostri el botó de subscripció si no ho estàs ja. Si no fos així, et mostra tot el contingut del fitxer ( feed), llavors s'ha de copiar la URL i incloure'l en el apartat de "subscribe" i enganxar la URL. 




VOCABULARI ÚTIL

Sindicació: redifusió
agradors: eines per gestionar des d'un sol punt les suscripcions de RSS que tinguem
item: article o contingut a llegir
feed: arxiu que es genera per consultar
sources: font d'informació

SUPORTS PER ACABAR D'ENTENDRE QUÈ SÓN ELS RSS:



  • què he de fer per utilitzar-lo?
Per tal de rebre aquestes actualitzacions, cal que l'usuari es subscrigui a aquests fitxer RSS mitjançant un agregador, si bé és cert que darrerament els navegador són també capaços de gestionar feeds RSS. Els agregadors poden ser programes executats a un ordinador de forma autònoma o poden ser llocs web programats de forma especial per acomplir aquesta funció.  Google Reader és un dels agregadors més utilitzats.






  • aquí teniu un vídeo que ens han mostrat a classe on explica molt bé el concepte de RSS


  • aquí teniu un enllaç del bloc del Genís Roca on fa una descripició extensa però entenedora per als no iniciats del que és una RSS.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada